Sommeraktiviter på fyr

Listafyrliten

Ønsker du å oppleve et fyr i sommer? Her er et forslag til aktiviteter for deg.


Det er flere fyr som har aktiviteter for besøkende i løpet av sommeren. Fra og med 5. juli kan du se Solveig Egeland sin utstilling, "Levd liv" på Galleri Lista fyr. Utstillingen viser to hytter, Håbet og Nyperosa. Disse hyttene ble opprinnelig tegnet av billedkunstner og arkitekt Arne Åmland.

- Hytta Håbet har vært 5 år på en øy i Oslofjorden, et år på en p-plass før den haiket med en trailer og tok seg ut til Lista. Som publikum ser, er den merket av tidens tann, vind, sjøsprøyt og fuktige vintre under presenning. Ikke i særlig god form, men med et sterkt ønske om å kunne skape ly, varme og glede for gjestene her ute ved havet. Takket være mange gode hjelpere er den her nå, skriver Galleri Lista fyr.

Hytta Nyperosa er innredet til enkel overnatting, og det er mulig å kontakte informasjonssenteret på Lista fyr for ledig plass.

 

Tåkelurens dag

Søndag 26. juli er det duket for Tåkelurens dag. Lindesnes fyr feirer dagen med konsert med svenske Sofie Livebrant. Det blir kåseri og du kan bli med på tur i den merkede fjellstien. Ikke minst har du mulighet til å oppleve lyden av tåkeluren.

NFHF Forum

Aktivitet nå

Vi har 143 gjester og ingen medlemmer på besøk.