PÅSKEKRIM FOR FYRVENNER

altI Johan Theorins bok "Nattefokk" (2009) er en fyrmesterbolig på Öland åsted for flere generasjoner mord og mysterier. "Nattefokk" er den andre boka fra Theorin i en serie på fire kriminalromaner fra Öland. Boka fikk prisen Glassnøkkelen for beste skandinaviske kriminalroman i 2008.

Da boka kom på norsk første gang i 2009, fikk den strålende kritikker av norske anmeldere ("Deilig skummel familiekrønike", "Suveren spøkelseskrim"). Den ble også omtalt som "Årets påskekrim" såvel i Aftenposten som i Dagbladet. Forfatterens ry som en av Skandinavias beste krimforfattere ble dermed ytterligere styrket. Boka er i 2010 kommet i serien Gyldendal Krim. 

Forsidebildet på boka viser et tårn som er svært likt fyret på Ölands Norra Udde. Denne fyrstasjonen ble opprettet i 1845, og automatisert og avbemannet i 1976. Mer informasjon finnes i Svenska Fyrsällskapets Fyrhandbok (Se nettsida http://www.fyr.org for mer info). Det 32 meter høge kalksteintårnet leer på seg i hard vind, men står trygt på fundamentet. Omvisning og kafébesøk er mulig for åstedsgranskere som vil kombinere det spennende med det behagelige.

NFHF Forum

Aktivitet nå

Vi har 371 gjester og ingen medlemmer på besøk.